Fredagen den 21 januari.

Välkommen

Mångberg är en gammal hemfäbod, dit Solleröbönderna drog tidigt om vårarna för att lämna sent om hösten. Dit fördes djuren på det första grönbetet. Senare på sommaren fördes de vidare till de s.k. långfäbodarna högre upp i skogen. I Mångberg bedrevs jordbruk, där odlades säd och bärgades hö för vinterns behov. Vid ån anlades kvarn, tröskverk, vadmalsstamp och så småningom såg.

Idag är många av gårdarna i Mångberg och Holen fritidshus. Här finns en mycket trevlig badplats på sommaren, och på vintern lockas många till Gesundaberget för förstklassig utförsåkning.

Välkommen!

*─*─* Nyhetsflash! *─*─*

Hej MÄngbergsbor och alla ni som besöker oss och vÄr fina damm ! Officiell invigning av Bro2021 skedde söndag 19 juli. Nu kan vi Äter fÀrdas över den i mÄnga Är framöver.

Tänk även fortsatt på att hålla avstånden till varandra !


Dalarnas museum har presenterat en film som visar hur det gick till i början av förra seklet, nÀr man högg timmer och flottade nedför MÄngÄn. DÀr visas Àven vÄr fina sÄg sÄ som den kördes pÄ den tiden.

Klicka pÄ bilden för att visa filmen !

STORT TACK till alla som skänkt bidrag till reparationerna av dammen och alla frivillga som ställt upp med arbeten, material och tid !
Insamlade medel blev nästan exakt lika för Damm-2020
jämfört med tidigare för Damm-2019

Nu gĂ€ller det Bro2021, dĂ€r vi behöver fĂ„ in ytterligare ca.200.000:- utöver de utlovade bidragen. Reparationsarbeteena av södra bron Ă€r klara men nu ska räkningarna betalas !.

Mångbergs och Holens fäbodlags bankgiro 509-6862 eller
Swish 123 680 0270 står fortfarande öppet!
Märk inbetalningen tydligt med avsändare och Bro2021.

Obs !
Glöm ej att vid ägarbyte för fastighet eller flytt/adressbyte, anmäla detta till styrelsen !
Det underlättar att utskick och information kommer till rätt ägare och adress.
Kontaktuppgifter för fäbodlaget.
Postadress = Mångberg och Holens fäbodlag, c/o Ulf Edvardsson, Stackvägen 28, 191 34 Sollentuna.
Swishnummer 123 680 0270

Du som vill vara med i fäbodlaget som medlem eller bara stödjande, anmäl dig till Håkan Bond, mejladress hittar du under fliken "styrelsen"!Titta under fliken "Aktiviteter", så att du inte missar något!

    

    

    

    

    

    

    


Medlemsinloggning
Användarnamn
Lösenord

 

Copyright © 2008-2009, Mångbergs & Holens fäbodlag

Förslag eller synpunkter? Kontakta sajtansvariga Anders Bond eller Mats Seyffarth. Bilder tages tacksamt emot via mail till samma adress.
Den här sidan använder cookies för medlemsinloggningen.